top of page

саб., 18 ное.

|

НУЦК „Ацо Шопов“ - Театар Штип

Види, летам! - гостување во Штип

Вондерленд театар го претставува својот најнов театарски проект, „Види, летам!“ – истражување на предизвиците со кои се соочуваат лицата со статус на бегалци, барателите на азил и лицата без државјанство.

Максималниот број на билети е веќе резервиран.
назад кон почетната страница
Види, летам! - гостување во Штип
Види, летам! - гостување во Штип

Време и локација

18 ное. 2023 г., во 20:00

НУЦК „Ацо Шопов“ - Театар Штип, General Mihajlo Apostolski 21, Shtip 2000, North Macedonia

За настанот

Изработена од драматургот Ана Трпеноска, продукцијата ја црпи својата инспирација од автентичните наративи, искази и приказни на луѓето со кои и за кои работи УНХЦР, Агенцијата на ОН за бегалци. Овие лица храбро ги споделија своите искуства анонимно за време на работилниците водени од тимот на Вондерленд Театар. 

Поддржана во рамки на партнерството помеѓу Високиот комесаријат на ОН за бегалци (УНЦХР) и Младински образовен форум (МОФ), „Види, летам“ на Вондерленд Театар,не само што ветува дека ќе ја воодушеви публиката, туку и се обидува да ја поттикне емпатијата со бегалците и лицата без државјанство. Со доближување на овие важни човечки приказни, продукцијата има за цел да поттикне подлабоко разбирање и поврзување во нашата заедница.

Сподели го овој настан

Event Info: Events
bottom of page